O CENI PROFESIONALNOG ŠMINKANJA       

 

 

Nedavno sam bila na jednoj večeri I poveo se razgovor na temu cena profesionalnog šminkanja, šta je mnogo, šta je malo.. I tako mi jedna od dama reče da je nedavno zvala jednu šminkerku I pitala koja bi bila cena šminkanja.. na šta je ova, bez trunke snebivanja, odgovorila 500 EVRA…

Tu je krenulo moje ubeđivanje, ali sve u svemu, da neko u Beogradu, naplaćuje šminkanje 500e, a to nije osoba koja je baš poznata I priznata u ovom gradu I svetu.

 

Elem, da skratim priču, apsolutno se slažem da cena ne treba da se spušta ispod svakog kriterijuma, ja najbolje znam kako je izgledao početak, koliko je potrebno mnogo uložiti u on najosnovnije I koliko je teško uopšte doći do prvih mušterija, ali smatram da treba mnogo vode da proteče, mnogo lica da dodirnete svojim četkicama, da steknete ono najosnovnije samopouzdanje, da bi uopšte počeli da razmišljate da svoje umeće naplatite.

 

Moja cena šminkanja je ista I za probu šminke za  mladu I za šminkanje na dan venčanja. Proba postoji da bi videli u kom pravcu želite da idete, šta je to što se vama zaista dopada I šta je ono što bih vam ja, kao šminker, preporučila, takođe, koliko je postojana šminka, kako izgleda posle par sati, kako se ,,slika,,. Svakako ću na toj probi koristiti sve proizvode koje inače koristim prilikom šminkanja.

 

Takođe, šminka za mladu I za mladinu mamu je, za mene, ista stvar. Kao što je isto da li neko želi ,,lagani, prirodan,,, tzv ,,nude,, izgled, ili full večernju šminku, nekad je teže I zahteva više vremena I truda, postići taj ,,no makeup,, izgled.

 

Ali isto tako, nemojte da žalite da probate umeće više šminkera, smatram da cena bidermajera ne treba da bude veća od cene šminkanja, vase lice, tog dana, biće na svakoj fotografiji, na svakom snimku, za sva vremena, zato isprobajte, fotografišite se, ono što je moja želja, da vam gosti ne kažu ,,Kako je lepa bila šminka,, I ,,Nije ličila na sebe,, već samo

,,Bila je najlepša mlada koju smo videli,,.